Përmbledhje e pikave

Shtabi Belize, Dubai
Vendi i rregullimit ESMA, CySEC, ASIC, etj.
Platformat Softueri tregtar MetaTrader që ofron platforma MT4 dhe MT5
Instrumentet Stoqet, CFD-të në Forex, Mallrat, Portofolet, Metalet
Kostot Kostot e tregtimit dhe diferencat janë mesatare në krahasim me konkurrencën
Llogaria Demo Në dispozicion
Depozita minimale 5 dollarë
Monedhat bazë Mbështeten monedha të ndryshme
Leva 1:1000
Opsionet e tërheqjes
Transfer bankar me kartë krediti
Skrill, Neteller, etj
Arsimi Edukim profesional me materiale të gjera mësimore, uebinarë të drejtpërdrejtë dhe seminare të mbajtura rregullisht
Mbështetja e Klientit 24/7


Prezantimi

Rishikimi XM
XM filloi për herë të parë në vitin 2009 në Qipro, deri më tani operon klientë nga mbi 190 vende dhe është ndër ndërmjetësit e rregulluar më të besuar.
XM rregullohet nga FSC Belize dhe ata kanë pasaporta evropiane me MiFID, si dhe janë të rregulluara nga CySEC në Qipro, si dhe janë të rregulluara në Australi si një ent ASIC.

Ata kanë një ofertë prej më shumë se 400 instrumentesh të ndryshëm, kjo përfshin mbi 350 CFD, si dhe më shumë se 55 çifte monedhash.

Rreth 1.5 milion tregtarë dhe investitorë në XM zgjedhin gamën e saj të gjerë të produkteve të tregtimit XM dhe shërbimeve që ofron ndërmjetësi së bashku me zgjidhje të avancuara tregtare, por të përshtatshme edhe për tregtarët fillestarë. Arsyeja për një rritje kaq të shpejtë dhe besim te ndërmjetësi është se XM synon t'u ofrojë klientëve të saj një nga përvojat më të mira të përdoruesit në industri.

Ata ofrojnë më shumë se 20 opsione gjuhësore për përdoruesit e tyre dhe kujdesen për çdo dhe të gjitha nivelet e tregtarëve. Një nga çmimet e fundit që ata kanë marrë është duke u emëruar si ndërmjetësi më i mirë i FX në Evropë në vitin 2018 nga World Finance Magazine.


Çmimet

Në përgjithësi, XM arriti një fokus të madh në nevojat e klientit, ndërkohë që ofron kushte shumë konkurruese dhe një sërë shërbimesh që tërheqin tregtarët globalë. Përveç rezultateve dhe reputacionit shumë të mirë në komunitetin tregtar, XM mori një njohje vërtet globale me shumë çmime me reputacion për arritjet e industrisë, duke përfshirë ndërmjetësin më të mirë Forex për Evropën, Ndërmjetësin më të besuar, etj.A është XM i sigurt apo një mashtrim?

Grupi i entiteteve të ndërmjetësve XM i ka qëndruar standardeve rregullatore të përmirësuara pasi ndërmjetësi është plotësisht në përputhje me politikat e nevojshme rregullative në çdo juridiksion që operon. Prandaj, Trading Point of Financial Instruments Ltd (XM.com) konsiderohet të jetë një ndërmjetës i sigurt pasi klientët operohen në përputhje me Direktivën e Tregjeve të Instrumenteve Financiare (MiFID) të Bashkimit Evropian dhe ndjek edhe detyrime të tjera rregullatore.

A është XM i rregulluar?

XM Group është një grup ndërmjetësish të rregulluar në internet, i cili shërben si Pika Tregtare e Instrumenteve Financiare Ltd, e themeluar në vitin 2009 dhe e rregulluar nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim i Qipros (CySEC) , një ent tjetër Trading Point of Financial Instruments u krijua në 2015 në Australi dhe është e rregulluar nga Komisioni Australian i Letrave me Vlerë dhe Investimeve (ASIC) . Pra, detyrimet rregullatore mbulohen në një nivel të qëndrueshëm siç e shohim përmes Rishikimit tonë XM.

Për më tepër, operacioni global mundësohet nga XM global Limited i krijuar në vitin 2017 dhe i rregulluar nga Komisioni i Shërbimeve Financiare, duke lejuar ofrimin e shërbimeve të saj në të gjithë globin. Përkundër faktit se FSC është një licencë në det të hapur, që në fakt nuk zbaton mbikëqyrje të rreptë të proceseve tregtare, megjithatë rregullimi shtesë i rëndë i XM e bëri atë një zgjedhje të pranueshme.

entitet XM Rregullorja dhe Licenca
Pika Tregtare e Instrumenteve Financiare Ltd Regjistrimi i CySEC (Qipro) nr 120/10
Pika e Tregtimit të Instrumenteve Financiare Pty Ltd ASIC (Australi) nr i regjistrimit 443670
Trading Point MENA Limited Rregulluar nga Autoriteti i Shërbimeve Financiare të Dubait (DFSA) Nr. Referenca F003484
XM Global Limited FSC (Belize) nr. 000261/397


A është XM një ndërmjetës i besueshëm?

Ideja kryesore e rregullores është që tregtari të mund të tregtojë i sigurt, duke ditur që fondet e klientëve bashkëpunojnë sipas rregullave më të rrepta me rreziqe të minimizuara të mashtrimit ose përdorimit të padrejtë. XM operon mjedisin e saj tregtar sipas masave rregullatore duke e bërë atë një ndërmjetës të besueshëm.

Fondet e klientit mbahen në banka të nivelit të investimeve dhe përdorin llogari të ndara, gjithashtu që bien nën Fondin e Kompensimit të Investitorëve që siguron rikuperimin e fondeve deri në 20,000 € në rast se ndërmjetësi shkon në falimentim (vini re se skema e mbulimit varet nga entiteti i caktuar - Pika Tregtare e Financës Instruments Ltd). Përveç kësaj, një nga avantazhet që do të merrni si tregtar është një Mbrojtje e Bilancit Negativ, kështu që nuk ka asnjë rrezik për të humbur më shumë se bilanci i disponueshëm.

Llogaria s

Ju mund të jeni një tregtar i ri ose profesionist, kështu që XM bëri një zgjedhje ideale midis llojeve të llogarive për t'iu përshtatur potencialit tuaj tregtar, gjithashtu me një aftësi të mundshme për të zmadhuar të ardhurat tuaja me një përzgjedhje të saktë të llojit të llogarisë. Ju mund të hapni një llogari duke ndjekur hapat e thjeshtë të verifikimit dhe të dorëzoni përmes një procesi plotësisht dixhital të thjeshtë për t'u naviguar.

Nëse jeni i ri në tregtimin e një llogarie demo është një tjetër mjet i dobishëm për të testuar potencialin tregtar që XM po ofron për përdorim falas.
Pro Kundër
 • Hapja e shpejtë e llogarisë dixhitale
 • Kalimi i lehtë midis llogarisë Demo dhe Live
 • Propozimi ndërmjet Llogarive i bazuar vetëm në spread ose me tarifa komisioni
 • Depozitë minimale shumë e ulët
 • Llojet e llogarive ndryshojnë sipas juridiksionit

Llojet e llogarisë XM

XM ofron katër llogari të ndryshme, secila me veçori gjithëpërfshirëse me qëllim që të ofrojë ushqim për tregtarët individualë pavarësisht nga objektivat e tyre tregtare dhe financiare, këto përfshijnë:

 • Llogari mikro
 • Llogari standarde
 • Llogaria XM ultra e ulët dhe
 • Llogaria e aksioneve

Diversiteti i ofruar nga këto lloje llogarish siguron që tregtarët të kenë akses në një mjedis tregtar që është konkurrues, por me kosto efektive për sa i përket kostove tregtare dhe jo-tregtare, ndërkohë që u siguron tregtarëve avantazhin që u nevojitet për të lehtësuar tregtimin e tyre.Rishikimi XMLlogaria Demo XM

XM u ofron tregtarëve mundësinë e hapjes së një Llogarie Demo në Llogarinë Standarde ose XM Ultra-Low, e cila mund të përdoret në mënyra të ndryshme, duke përfshirë, por pa u kufizuar në sa vijon:

 • Një llogari praktike për tregtarët fillestarë që dëshirojnë të përmirësojnë aftësitë dhe përvojën e tyre tregtare në një mjedis pa rrezik duke përdorur fondet virtuale.
 • Tregtarët që po vlerësojnë dhe krahasojnë ndërmjetësit që dëshirojnë të eksplorojnë kushtet e tregtimit të XM në një mjedis pa rrezik, dhe
 • Tregtarët që dëshirojnë të testojnë strategjitë e tyre të tregtimit në një mjedis të imituar të tregtimit të drejtpërdrejtë pa rrezikuar kapitalin e tyre.

Regjistrimi i llogarisë demo të XM është plotësisht i dixhitalizuar dhe pa probleme. Mund të bëhet brenda pak minutash dhe sapo tregtari të regjistrohet, tregtimi demo mund të fillojë pasi të jenë instaluar platformat tregtare MetaTrader 4 ose MetaTrader 5 në secilën prej tyre.

 • Kompjuterët desktop që përdorin Linux, Windows ose MacOS, ose
 • Pajisjet celulare si tabletët dhe telefonat inteligjentë përdorin sisteme operative Android ose iOS.

Përndryshe, tregtarët mund të hyjnë lehtësisht në platformat e tregtimit nga shfletuesi i tyre i internetit dhe të përdorin kredencialet e tyre për t'u regjistruar në llogarinë e tyre Demo XM duke përdorur njërën nga platformat e tregtimit.
Leva

Në XM klientët kanë fleksibilitet për të tregtuar duke përdorur të njëjtat kërkesa për marzh dhe levë nga 1:1 në 1000:1.

Kërkesat e marzhit dhe leva e XM-së bazohen në kapitalin total në llogarinë(at) tuaj siç përshkruhet më poshtë:

Leva Kapitali Total
1:1 deri në 1000:1 $5 - $40,000
1:1 deri në 500:1 40,001 dollarë - 80,000 dollarë
1:1 deri në 200:1 80,001 dollarë - 200,000 dollarë
1:1 deri në 100:1 $200,001 +

Rishikimi XM

Instrumenti i Tregut

Në total, ka më shumë se 1000 CFD të ndryshme të ofruara nga XM. Ekzistojnë më shumë se 55 çifte monedhash me një total mbi 1000+ tregje tregtare në ofertë dhe ato nuk ofrojnë asnjë produkt ETF.

Rishikimi XM

Platformat e Tregtisë

Rishikimi XM

Kur bëhet fjalë për platformat e tregtimit, XM ofron platformat e njohura MetaTrader 4 (MT4) dhe MetaTrader 5 (MT5). Këto platforma njihen gjerësisht në industri për aftësitë e tyre të avancuara të hartimit, mjetet e analizës teknike dhe veçoritë e automatizuara të tregtimit. Tregtarët mund të hyjnë në llogaritë e tyre dhe të tregtojnë në këto platforma përmes aplikacioneve desktop, shfletuesve të internetit dhe pajisjeve mobile.

 • Platforma XM MetaTrader 4 (MT4).

Platforma MT4 e XM qëndron si një testament për ekzekutimin e pandërprerë të tregtimit. Duke ofruar një gamë të larmishme instrumentesh prej mbi 1000 opsionesh, ai fuqizon tregtarët të eksplorojnë monedhat, CFD-të dhe kontratat e së ardhmes. Tregtarët përfitojnë nga aksesi i unifikuar në platforma të shumta me një hyrje të vetme, përhapje konkurruese deri në 0 pips dhe funksionalitet të plotë të Këshilltarit të Ekspertëve (EA) për tregtimin e automatizuar.

 • XM MetaTrader 4 (MT4) WebTrader

I aksesueshëm nëpërmjet shfletuesve të internetit, MT4 WebTrader rrit komoditetin. Tregtarët mund të ekzekutojnë porosi të menjëhershme, të kryejnë analiza në kohë reale dhe të përfitojnë nga sinkronizimi i llogarive nëpër platforma të ndryshme. Platforma mbështet shumë gjuhë, duke nxitur përfshirjen.

 • Platforma XM MetaTrader 5 (MT5).

Duke u mbështetur në suksesin e MT4, XM prezanton platformën MT5, me mbi 1000 instrumente, duke përfshirë CFD-të, indekset dhe metalet e çmuara. Me akses të unifikuar në platforma të shumta, përhapje konkurruese dhe mjete të avancuara të analizës teknike, MT5 qëndron si një platformë e gjithanshme me shumë asete.

 • XM MetaTrader 5 (MT5) WebTrader

MT5 WebTrader plotëson versionin e shkarkueshëm, duke ofruar akses pa instalim softueri. Tregtarët mund të ekzekutojnë porosi të menjëhershme, të aksesojnë kuotat në kohë reale dhe të sinkronizojnë llogaritë pa probleme nëpër platforma.

 • Platformat e tregtimit celular XM: aplikacionet MT4 dhe MT5

Duke njohur rëndësinë e tregtimit në celular, XM ofron aplikacione për pajisjet Android dhe iPhone të pajtueshme me MT4 dhe MT5. Tregtarët gëzojnë akses në llogari, kuota në kohë reale, grafikët ndërveprues dhe veçoritë e menaxhimit të llogarisë, duke siguruar një përvojë gjithëpërfshirëse tregtare.

 • Aplikacioni celular i vetë XM

Aplikacioni celular i dedikuar i XM ofron veçori unike, duke përfshirë aksesin në mbi 1000 instrumente, ekzekutimin e menjëhershëm të porosive pa rikuotim, opsionet e personalizimit të llogarisë dhe grafikët e avancuar me mbi 90 tregues. I pajtueshëm me MT4 dhe MT5, ai u ofron tregtarëve një përvojë të përshtatur dhe fleksibël të tregtimit celular.

Si përfundim, grupi i platformave tregtare të XM plotëson nevojat e ndryshme të tregtarëve, duke ofruar veçori të avancuara, përhapje konkurruese dhe integrim të pandërprerë në pajisjet desktop, ueb dhe celular. Angazhimi ndaj aksesit, komoditetit dhe inovacionit forcon pozicionin e XM si një ndërmjetës i përkushtuar për të ofruar një përvojë tregtare gjithëpërfshirëse dhe të fuqishme.


Depozitat dhe Tërheqjet

Transaksioni i fondeve në XM menaxhohet gjithashtu në një mënyrë të orientuar nga klientët, tregtarët kanë një zgjedhje të mënyrave të shumta të pagesës të mbështetura në të gjitha vendet. Opsione të ndryshme pagese, duke përfshirë të përdorura zakonisht, gjithashtu XM u kujdes përsëri për komoditetin e klientëve dhe prezantoi një opsion transferimi bankar lokal, i cili mundëson financimin e llogarisë përmes bankave lokale dhe valutës pa tarifa konvertimi.

XM ofron një gamë të gjerë opsionesh pagese për depozitim/tërheqje:

 • Kartat e kreditit/Debitit, Skrill, Neteller, Transferta bankare ndërkombëtare, Transferta bankare në internet, Paratë perfekte, Apple Pay, Google Pay, ...
Pro Kundër
 • Depozita të shpejta dixhitale, duke përfshirë Neteller, WebMoney dhe karta krediti
 • 5$ si depozitë e parë
 • Monedhat bazë të llogarive të shumëfishta
 • Depozita 0$ dhe tërheqje falas
 • Kërkesat për tërheqje zgjasin deri në 3 ditë
 • Asnje

Mbështetja e Klientit

Sa i përket mbështetjes dhe shërbimit ndaj klientit, siç e shohim XM globalisht mbulon nevojat tregtare ndërsa ekipi i shërbimit ndaj klientit disponohet në vende ndërkombëtare dhe flet më shumë se 25 gjuhë, duke përfshirë kinezisht, rusisht, hindisht, arabisht, portugalisht, tajlandez, tagalog dhe më shumë gjuhë.

Shërbimi ndaj klientit i disponueshëm për shqetësimet dhe përgjigjet tuaja ose përmes emailit, telefonit ose bisedës së drejtpërdrejtë. Gjithashtu, zbuluam se shërbimi është një cilësi e mirë me përgjigje të besueshme, gjë që konfirmon sërish politikën e orientuar drejt klientit të XM.

Rishikimi XM

Edukimi Kërkimor

Ekziston një bibliotekë me materiale edukative falas për përdoruesit e XM, duke përfshirë webinarët interaktivë të javës dhe mësimet video. Ata kanë gjithmonë lajmet më të fundit nga bota e Forex, si dhe ofrojnë analiza të rregullta të tregut nga ekipi i ekspertëve në platformë. Ata gjithashtu kanë një sërë mjetesh dhe kalkulatorësh që ofrojnë gjithçka që i nevojitet një tregtari kur bën llogaritje të caktuara.
Rishikimi XM

konkluzioni

Në përgjithësi, XM konsiderohet një ndërmjetës i sigurt dhe i besueshëm. Ata kanë një ofertë të larmishme të instrumenteve, e cila kujdeset për nevojat e përdoruesve të tyre në një mënyrë adekuate. XM ofron gjithsej katër lloje të ndryshme llogarish, secila prej tyre përbëhet nga veçori të ndryshme për të ofruar.

Ata kanë një seksion të gjerë për edukimin, duke përfshirë webinare javore falas që janë interaktive. Është një terren ideal për të mësuar për tregtarët fillestarë dhe me tre lloje të ndryshme llogarish, ata kujdesen për të gjitha llojet e tregtarëve në varësi të nevojave të tyre specifike.

XM mund të përshkruhet në mënyrë të përmbledhur si një kompani e vlefshme për tregtarët e mundshëm, tregtarët me pakicë, tregtarët me përvojë ose tregtarët profesionistë, duke e ditur se ata u qasen nevojave tuaja me hapje ndaj diversitetit kulturor, kombëtar, etnik dhe fetar.

Nëse jeni duke kërkuar për një platformë që është e lehtë dhe e drejtpërdrejtë për t'u përdorur dhe që kujdeset për përdoruesit e tyre, XM mund të jetë opsioni i duhur për ju.

Thank you for rating.