XM Regjistrohu - XM Albania - XM Shqipëria

Si të hapni një llogari në XM


Nëse është hera e parë që hapni një llogari tregtare FX, mund të keni shumë pyetje kur regjistroheni në internet.

Më poshtë, ne do të shpjegojmë hapat për hapjen e një llogarie tregtare me XM.

Si të hapni një llogari në XM


1. Shkoni në faqen e regjistrimit
Fillimisht duhet të hyni në portalin e ndërmjetësit XM, ku mund të gjeni butonin për të krijuar një llogari.

Siç mund ta shihni në pjesën qendrore të faqes ka butonin jeshil për të krijuar një llogari.

Hapja e llogarisë është plotësisht falas.
Si të hapni një llogari në XM
Mund të duhen vetëm 2 minuta për të përfunduar regjistrimin online me XM.

2. Plotësoni fushat e kërkuara
Aty do t'ju duhet të plotësoni formularin me informacionin e kërkuar si më poshtë.
Si të hapni një llogari në XM
 • Emri dhe Mbiemri
  • Ato shfaqen në dokumentin tuaj të identitetit.
 • Vendi i Rezidencës
  • Shteti ku banoni mund të ndikojë në llojet e llogarive, promovimet dhe detajet e tjera të shërbimeve të disponueshme për ju. Këtu mund të zgjidhni shtetin ku banoni aktualisht.
 • Gjuha e Preferuar
  • Preferenca gjuhësore mund të ndryshohet gjithashtu më vonë. Duke zgjedhur gjuhën tuaj amtare, do të kontaktoheni nga stafet mbështetëse që flasin gjuhën tuaj.
 • Numri i telefonit
  • Ju mund të mos keni nevojë të bëni një telefonatë me XM, por ata mund të telefonojnë në disa raste.
 • Adresa e emailit
  • Sigurohuni që të shkruani adresën e saktë të emailit. Pas përfundimit të regjistrimit, të gjitha komunikimet dhe hyrjet do të kërkojnë adresën tuaj të emailit.

Ju lutemi vini re: Lejohet vetëm një adresë emaili për klient.

Në XM mund të hapni shumë llogari duke përdorur të njëjtën adresë emaili. Nuk lejohen adresa të shumta emaili për klient.

Nëse jeni një mbajtës ekzistues i llogarisë XM Real dhe dëshironi të hapni një llogari shtesë, duhet të përdorni të njëjtën adresë emaili të regjistruar tashmë me llogarinë tuaj të tjera XM Real.

Nëse jeni një klient i ri XM, ju lutemi sigurohuni që të regjistroheni me një adresë emaili pasi ne nuk lejojmë adresa të ndryshme emaili për çdo llogari që hapni.3. Zgjidhni llojin e llogarisë suaj
Përpara se të vazhdoni në hapin tjetër, duhet të zgjidhni llojin e platformës tregtare. Ju gjithashtu mund të zgjidhni platformat MT4 (MetaTrader4) ose MT5 (MetaTrader5).
Si të hapni një llogari në XM
Dhe lloji i llogarisë që ju pëlqen të përdorni me XM. XM ofron kryesisht llogari standarde, mikro, XM ultra të ulët dhe llogari të aksioneve.
Si të hapni një llogari në XM
Pas regjistrimit, ju gjithashtu mund të hapni llogari të shumta tregtare të llojeve të ndryshme të llogarive.


4. Pajtohuni me Termat dhe Kushtet

Pasi të keni plotësuar të gjitha boshllëqet, së fundi duhet të klikoni në kutitë dhe të shtypni "VAZHDO NË HAPI 2" si më poshtë
Si të hapni një llogari në XM
Në faqen tjetër, ju do t'ju duhet të plotësoni disa detaje më shumë rreth vetes dhe njohurive për investimet.
Si të hapni një llogari në XM
Si të hapni një llogari në XM
Fusha e fjalëkalimit të llogarisë duhet të përbëhet nga tre lloje karakteresh: shkronja të vogla, shkronja të mëdha dhe numra.
Si të hapni një llogari në XM
Pasi të plotësoni të gjitha boshllëqet, së fundi ju duhet të pajtoheni me termat dhe kushtet, klikoni në kutitë dhe shtypni "HAP NJË LLOGARI REAL" si më sipër


Pas kësaj, do të merrni një email nga XM për konfirmimin e emailit
Si të hapni një llogari në XM
Në kutinë tuaj postare, do të merrni një email si ai që mund të shihni në imazhin e mëposhtëm. Këtu, do të duhet të aktivizoni llogarinë duke shtypur aty ku thotë " Konfirmo adresën e emailit ". Me këtë, llogaria demo më në fund aktivizohet.
Si të hapni një llogari në XM
Pas konfirmimit të emailit dhe llogarisë, do të hapet një skedë e re e shfletuesit me informacionin e mirëseardhjes. Ofrohet gjithashtu numri i identifikimit ose i përdoruesit që mund të përdorni në platformën MT4 ose Webtrader.
Si të hapni një llogari në XM
Kthehuni në kutinë tuaj postare, do të merrni të dhënat e hyrjes për llogarinë tuaj.
Si të hapni një llogari në XM
Duhet mbajtur mend se për versionin e Metatrader MT5 ose Webtrader MT5 procesi i hapjes dhe verifikimit të llogarisë është saktësisht i njëjtë.

Si të depozitoni para

Çfarë është një llogari tregtare me shumë pasuri?

Një llogari tregtare me shumë aktive në XM është një llogari që funksionon në mënyrë të ngjashme me llogarinë tuaj bankare, por me ndryshimin se ajo lëshohet me qëllim të tregtimit të monedhave, CFD-ve të indekseve të aksioneve, CFD-ve të aksioneve, si dhe CFD-ve për metale dhe energji.

Llogaritë e tregtimit me shumë aktive në XM mund të hapen në formatet Micro, Standard ose XM Ultra Low , siç mund ta shihni në tabelën e mësipërme.

Ju lutemi vini re se tregtimi me shumë asete është i disponueshëm vetëm në llogaritë MT5, gjë që ju lejon gjithashtu qasje në XM WebTrader.

Në përmbledhje, llogaria juaj tregtare me shumë pasuri përfshin

1. Qasja në zonën e anëtarëve XM
2. Qasja në platformën(at) përkatëse
3. Qasje në XM WebTrader

Ngjashëm me bankën tuaj, pasi të regjistroni një llogari tregtare me shumë aktive me XM për herë të parë, do t'ju kërkohet të kaloni një proces të drejtpërdrejtë KYC (Njihni klientin tuaj), i cili do të lejojë XM të sigurohet që të dhënat personale që ju janë të sakta dhe garantojnë sigurinë e fondeve tuaja dhe detajet e llogarisë suaj. Ju lutemi, vini re se nëse tashmë keni një llogari tjetër XM, nuk do t'ju duhet të kaloni procesin e vërtetimit të KYC pasi sistemi ynë do të identifikojë automatikisht të dhënat tuaja.

Duke hapur një llogari tregtare, do t'ju dërgohen automatikisht të dhënat tuaja të hyrjes me email që do t'ju japin akses në Zonën e Anëtarëve XM.

Zona e Anëtarëve XM është vendi ku ju do të menaxhoni funksionet e llogarisë suaj, duke përfshirë depozitimin ose tërheqjen e fondeve, shikimin dhe pretendimin e promovimeve unike, kontrollimin e statusit tuaj të besnikërisë, kontrollimin e pozicioneve tuaja të hapura, ndryshimin e levës, aksesin në mbështetje dhe aksesin në mjetet tregtare të ofruara nga XM.

Ofertat tona brenda zonës së anëtarëve të klientëve ofrohen dhe pasurohen vazhdimisht me gjithnjë e më shumë funksionalitete, duke u lejuar klientëve tanë gjithnjë e më shumë fleksibilitet për të kryer ndryshime ose shtesa në llogaritë e tyre në çdo kohë të caktuar, pa pasur nevojë për ndihmë nga menaxherët e llogarive të tyre personale.

Detajet e hyrjes në llogarinë tuaj tregtare me shumë pasuri do të korrespondojnë me një hyrje në platformën e tregtimit që përputhet me llojin e llogarisë tuaj, dhe në fund të fundit është vendi ku do të kryeni tregtitë tuaja. Çdo depozitë dhe/ose tërheqje ose ndryshime të tjera të cilësimeve që bëni nga Zona e Anëtarëve XM do të reflektohen në platformën tuaj tregtare përkatëse.


Kush duhet të zgjedhë MT4?

MT4 është paraardhësi i platformës tregtare MT5. Në XM, platforma MT4 mundëson tregtimin me monedha, CFD në indekset e aksioneve, si dhe CFD për arin dhe naftën, por nuk ofron tregtim në CFD të aksioneve. Klientët tanë që nuk dëshirojnë të hapin një llogari tregtare MT5 mund të vazhdojnë të përdorin llogaritë e tyre MT4 dhe të hapin një llogari shtesë MT5 në çdo kohë.

Qasja në platformën MT4 është e disponueshme për Micro, Standard ose XM Ultra Low sipas tabelës së mësipërme.


Kush duhet të zgjedhë MT5?

Klientët që zgjedhin platformën MT5 kanë akses në një gamë të gjerë instrumentesh duke filluar nga monedhat, CFD-të e indekseve të aksioneve, CFD-të e arit dhe naftës, si dhe CFD-të e aksioneve.

Detajet tuaja të hyrjes në MT5 do t'ju japin gjithashtu akses në XM WebTrader, përveç desktopit (të shkarkueshëm) MT5 dhe aplikacioneve shoqëruese.

Qasja në platformën MT5 është e disponueshme për Micro, Standard ose XM Ultra Low siç tregohet në tabelën e mësipërme.

Pyetjet e bëra më shpesh


Cili është ndryshimi kryesor midis llogarive tregtare MT4 dhe llogarive tregtare MT5?

Dallimi kryesor është se MT4 nuk ofron tregtim në CFD të aksioneve.


A mund të mbaj llogari të shumta tregtare?

Po ti mundesh. Çdo klient XM mund të mbajë deri në 10 llogari aktive tregtare dhe 1 llogari të aksioneve.


Cilat lloje të llogarive tregtare ofroni?

 • MICRO : 1 mikro lot është 1000 njësi të monedhës bazë
 • STANDARD : 1 lot standard është 100,000 njësi të monedhës bazë
 • Micro Ultra Low: 1 mikro lot është 1000 njësi të monedhës bazë
 • Standardi ultra i ulët: 1 lot standard është 100,000 njësi të monedhës bazë
 • Swap Free Micro: 1 mikro lot është 1000 njësi të monedhës bazë
 • Swap Free Standard: 1 lot standard është 100,000 njësi të monedhës bazë


Cilat janë llogaritë tregtare të XM Swap Free?

Me llogaritë falas të shkëmbimit XM, klientët mund të tregtojnë pa shkëmbime ose tarifa rikthimi për mbajtjen e pozicioneve të hapura gjatë natës. Llogaritë XM Swap Free Micro dhe XM Swap Free Standard ofrojnë tregtim pa shkëmbim, me diferenca të ulëta deri në 1 pip, në forex, ar, argjend, si dhe në CFD-të e ardhshme për mallrat, metalet e çmuara, energjitë dhe indekset.

Sa kohë mund të përdor një llogari demo?

Në XM llogaritë demo nuk kanë një datë skadimi, dhe kështu mund t'i përdorni ato për aq kohë sa dëshironi. Llogaritë demo që kanë qenë joaktive për më shumë se 90 ditë nga identifikimi i fundit do të mbyllen. Sidoqoftë, mund të hapni një llogari të re demo në çdo kohë. Ju lutemi vini re se lejohen maksimumi 5 llogari demo aktive.

Si mund ta gjej emrin e serverit tim në MT4 (PC/Mac)?

Klikoni File - Klikoni "Open an account" që hap një dritare të re, "Trading servers" - lëvizni poshtë dhe klikoni shenjën + në "Add new broker", më pas shkruani XM dhe klikoni "Scan".

Pasi të ketë përfunduar skanimi, mbylleni këtë dritare duke klikuar "Anulo".

Pas kësaj, ju lutemi provoni të identifikoheni përsëri duke klikuar "File" - "Identifikohu në llogarinë tregtare" për të parë nëse emri i serverit tuaj është aty.
Thank you for rating.