Потврдете XM - XM North Macedonia - XM Северна Македонија

Како да ја потврдите сметката на XM


XM Верификација на работната површина

Од XM законски се бара да ја чува (да поднесе) потребната документација за поддршка на вашата апликација. Пристапот за тргување и/или повлекувањата нема да бидат дозволени додека вашите документи не бидат примени и потврдени.

За да ја потврдите вашата сметка, ве молиме да ни ги доставите потребните документи за Доказ за лична карта и Доказ за престој.

1/ Најавете се на сметката на XM

Одете на официјалната веб-страница на XM Group , кликнете на „Најава за членови“ на горниот дел од екранот.
Како да ја потврдите сметката на XM
Внесете ја вашата сметка и лозинка.
Како да ја потврдите сметката на XM

2/ Кликнете на жолтото копче „ВЕЛИДИРАЈ ЈА СМЕТКАТА ТУКА“.

На главната страница, кликнете на жолтото копче „ВЕЛИДИРАЈ ЈА СМЕТКАТА ТУКА“.
Како да ја потврдите сметката на XM

Поставете го документот(ите) што се барани подолу:

 • Поставете ги двете страни на јасно видлива копија во боја од вашата важечка лична карта.
 • Проверете дали поставената слика ги прикажува сите четири агли на документот
 • Прифатените формати на датотеки се GIF, JPG, PNG, PDF
 • Максималната големина на датотеката за подигнување е 5MB .
 • Апликацијата бара пристап до вашата камера и ги поддржува само најновите верзии на мобилни и веб-прелистувачи.


3/ Поставете 2 компоненти на документи за идентификација Документите за

идентификација се состојат од 2 компоненти.

 • Копија во боја од важечки пасош или друг официјален документ за идентификација издаден од властите (на пр. возачка дозвола, лична карта, итн.). Документот за идентификација мора да го содржи целосното име на клиентите, датумот на издавање или истекување, местото и датумот на раѓање на клиентот или даночниот матичен број и потписот на клиентот.
 • Неодамнешна сметка за комунални услуги (на пр. струја, гас, вода, телефон, нафта, интернет и/или кабловска телевизија, извод од банкарска сметка) датирана во последните 6 месеци и ја потврдува вашата регистрирана адреса.

Како да ја потврдите сметката на XM
Доколку немате скенер, можете да ги сликате документите со камера на мобилен. Во ред е да го зачувате на вашиот компјутер и да го поставите

Ве молиме изберете ја датотеката што сте ја зачувале на вашиот компјутер со кликнување на „Преглед“

.

Вообичаено, вашата сметка ќе биде потврдена во рок од 1-2 работни дена (освен сабота, недела и државни празници). ако се пости по неколку часа. Доколку сакате да тргувате со вашата сметка веднаш по нејзиното активирање, контактирајте со нас на англиски за да добиете ран одговор.

XM Верификација на мобилен

1/ Најавете се на сметката XM

Одете на официјалната веб-страница на XM Group. , Кликнете на „Најава за членови“ на горниот дел од екранот.
Како да ја потврдите сметката на XM
Внесете ја вашата сметка и лозинка.
Како да ја потврдите сметката на XM
2/ Кликнете на жолтото копче „ВЕЛИДИРАЈ ЈА СМЕТКАТА ТУКА“.

На главната страница, кликнете на жолтото копче „ВЕЛИДИРАЈ ЈА СМЕТКАТА ТУКА“.
Како да ја потврдите сметката на XM

Поставете го документот(ите) што се барани подолу:

 • Поставете ги двете страни на јасно видлива копија во боја од вашата важечка лична карта.
 • Проверете дали поставената слика ги прикажува сите четири агли на документот
 • Прифатените формати на датотеки се GIF, JPG, PNG, PDF
 • Максималната големина на датотеката за подигнување е 5MB .
 • Апликацијата бара пристап до вашата камера и ги поддржува само најновите верзии на мобилни и веб-прелистувачи.


3/ Поставете 2 компоненти на документи за идентификација Документите за

идентификација се состојат од 2 компоненти.

 • Копија во боја од важечки пасош или друг официјален документ за идентификација издаден од властите (на пр. возачка дозвола, лична карта, итн.). Документот за идентификација мора да го содржи целосното име на клиентите, датумот на издавање или истекување, местото и датумот на раѓање на клиентот или даночниот матичен број и потписот на клиентот.
 • Неодамнешна сметка за комунални услуги (на пр. струја, гас, вода, телефон, нафта, интернет и/или кабловска телевизија, извод од банкарска сметка) датирана во последните 6 месеци и ја потврдува вашата регистрирана адреса.

Како да ја потврдите сметката на XM
Доколку немате скенер, можете да ги сликате документите со камера на мобилен. Во ред е да го зачувате на вашиот компјутер и да го поставите

Ве молиме изберете ја датотеката што сте ја зачувале на вашиот компјутер со кликнување на „Преглед“

.

Вообичаено, вашата сметка ќе биде потврдена во рок од 1-2 работни дена (освен сабота, недела и државни празници). ако се пости по неколку часа. Доколку сакате да тргувате со вашата сметка веднаш по нејзиното активирање, контактирајте со нас на англиски за да добиете ран одговор.


ЧПП за верификација на XM

Зошто треба да ги поднесам моите документи за проверка на сметката?

Како регулирана компанија, работиме во согласност со голем број прашања и процедури поврзани со усогласеноста наметнати од нашиот главен регулаторен орган, IFSC. Овие процедури вклучуваат собирање на соодветна документација од нашите клиенти во однос на KYC (Знајте го вашиот клиент), вклучително и наплата на валидна лична карта и неодамнешна (во рок од 6 месеци) сметка за комунални услуги или извод од банкарска сметка што ја потврдува адресата што ја има клиентот. регистриран со.


Дали треба повторно да ги подигнам моите документи ако отворам нова трговска сметка и мојата прва сметка е веќе потврдена?

Не, вашата нова сметка ќе биде потврдена автоматски, се додека ги користите истите лични/контакт детали како и за претходната сметка.


Може ли да ги ажурирам моите лични податоци?

Доколку сакате да ја ажурирате вашата адреса за е-пошта, испратете е-пошта на [email protected] од вашата регистрирана адреса за е-пошта.

Ако сакате да ја ажурирате вашата адреса на живеење, испратете е-пошта на [email protected] од вашата регистрирана адреса на е-пошта и поставете го POR (не постар од 6 месеци) со потврдување на таа адреса во Членската област.
Thank you for rating.