Резиме на точки

Седиште Белизе, Дубаи
Земја на регулација ESMA, CySEC, ASIC, итн.
Платформи Софтвер за тргување MetaTrader кој нуди платформи MT4 и MT5
Инструменти Акции, CFD на девизен курс, стоки, портфолија, метали
Трошоци Трошоците за тргување и распонот се просечни во споредба со конкуренцијата
Демо сметка Достапно
Минимален депозит 5 $
Основни валути Поддржани различни валути
Левериџ 1:1000
Опции за повлекување
Банкарски трансфер на кредитна картичка
Skrill, Neteller, итн
Образование Професионално образование со огромни материјали за учење, вебинари во живо и редовно одржувани семинари
Поддршка за корисници 24/7


Вовед

Преглед на XM
XM првпат започна во 2009 година на Кипар, досега оперира со клиенти од над 190 земји и е меѓу најдоверливите регулирани брокери.
XM е регулиран од FSC Белизе и тие имаат европски пасоши со MiFID, како и регулирани од CySEC на Кипар, како и регулирани во Австралија како ентитет ASIC.

Тие имаат понуда од повеќе од 400 различни инструменти, ова вклучува над 350 CFD, како и повеќе од 55 валутни парови.

Околу 1,5 милиони трговци и инвеститори во XM го избираат неговиот широк асортиман на производи за тргување XM и услуги што ги обезбедува брокерот заедно со напредните решенија за тргување, но погодни и за почетни трговци. Причината за таквиот брз раст и довербата на брокерот е тоа што XM има за цел да им обезбеди едно од најдобрите корисничко искуство во индустријата на своите клиенти.

Тие нудат повеќе од 20 јазични опции за нивните корисници и се грижат за сите нивоа на трговци. Една од неодамнешните награди што ги добија е прогласена за најдобар FX брокер во Европа во 2018 година од страна на World Finance Magazine.


Награди

Севкупно, XM постигна голем фокус на потребите на клиентот додека нуди многу конкурентни услови и низа услуги кои привлекуваат глобални трговци. Покрај неговите многу добри резултати и репутација меѓу трговската заедница, XM доби навистина глобално признание со многу реномирани награди за достигнувања во индустријата, вклучително и Најдобар брокер за Forex за Европа, Најдоверлив брокер итн.Дали XM е безбеден или измама?

Групата ентитети на брокери XM се придржува до подобрените регулаторни стандарди бидејќи брокерот е целосно усогласен со потребните правила за регулирање во секоја јурисдикција што ја работи. Затоа, Trading Point of Financial Instruments Ltd (XM.com) смета дека е безбеден брокер бидејќи клиентите се управувани во согласност со Директивата за пазари на финансиски инструменти (MiFID) на Европската унија и ги следи и другите регулаторни обврски.

Дали XM е регулиран?

XM Group е група на регулирани онлајн брокери, која служи како трговска точка на финансиски инструменти Ltd основана во 2009 година и регулирана од Кипарската комисија за хартии од вредност (CySEC) , друг ентитет Трговска точка на финансиски инструменти е основана во 2015 година во Австралија и е регулирано од Австралиската комисија за хартии од вредност и инвестиции (ASIC) . Така, регулаторните обврски се покриени на одржливо ниво како што гледаме преку нашиот преглед на XM.

Покрај тоа, глобалното работење е овозможено од XM global Limited основана во 2017 година и регулирана од Комисијата за финансиски услуги, овозможувајќи да ги нуди своите услуги низ целиот свет. И покрај фактот дека FSC е офшор лиценца, која всушност не спроведува строг надзор на процесите на тргување, сепак дополнителната тешка регулација на XM го направи прифатлив избор.

XM ентитет Регулатива и лиценца
Трговска точка на финансиски инструменти Ltd Регистрација на CySEC (Кипар) бр. 120/10
Трговска точка на финансиски инструменти Pty Ltd ASIC (Австралија) бр. регистрација 443670
Трговска точка MENA Limited Регулирано од Управата за финансиски услуги на Дубаи (DFSA) Референтен бр. F003484
XM Global Limited FSC (Белиз) регистрација бр. 000261/397


Дали XM е доверлив брокер?

Главната идеја на регулативата е дека трговецот може да тргува безбедно, знаејќи дека средствата на клиентите соработуваат според најстрогите правила со минимизирани ризици од измама или неправедна употреба. XM работи со својата трговска средина според регулаторните мерки што го прави сигурен брокер.

Средствата на клиентите се чуваат во банки од инвестициска класа и користат сегрегирани сметки, кои исто така спаѓаат во Фондот за компензација на инвеститорите кој обезбедува наплата на средства до 20.000 евра во случај брокерот да стане несолвентен (забележете дека шемата за покривање зависи од конкретниот ентитет - Трговска точка на финансиската Instruments Ltd). Освен тоа, една од предностите што ќе ја добиете како трговец е заштита на негативното салдо, така што нема ризик да изгубите повеќе од расположливото салдо.

Сметка с

Можеби сте нов или професионален трговец, така што XM направи идеален избор помеѓу типовите сметки за да одговара на вашиот потенцијал за тргување, исто така со потенцијална можност да го зголеми вашиот приход со правилен избор на типот на сметката. Може да отворите сметка следејќи ги едноставните чекори на верификација и да поднесете преку целосно дигитален процес, едноставен за навигација.

Ако сте нови за тргување со демо сметка е уште една корисна алатка за тестирање на потенцијалот за тргување што XM го нуди за бесплатна употреба.
Добрите Конс
 • Брзо отворање на дигитална сметка
 • Лесно префрлање помеѓу демо и сметка во живо
 • Предлогот помеѓу сметките се заснова само на ширење или со провизии
 • Многу низок минимален депозит
 • Видовите сметки се разликуваат во зависност од јурисдикцијата

Видови сметки на XM

XM обезбедува четири различни сметки, секоја со сеопфатни карактеристики со цел да се грижи за индивидуалните трговци и покрај нивните трговски и финансиски цели, тие вклучуваат:

 • Микро сметка
 • Стандардна сметка
 • XM Ултра-ниска сметка и
 • Сметка на акции

Разновидноста обезбедена од овие типови сметки осигурува дека трговците имаат пристап до трговско опкружување кое е конкурентно, но исплатливо кога се работи за трговски и нетрговски трошоци, додека на трговците им се обезбедува предноста што им е потребна за да го олеснат нивното тргување.Преглед на XMДемо сметка на XM

XM им нуди на трговците опција да отворат демо сметка или на Стандардната или на XM Ултра-ниската сметка што може да се користи на различни начини, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на следново:

 • Практична сметка за трговци почетници кои сакаат да ги подобрат своите трговски вештини и искуство во средина без ризик користејќи виртуелни средства.
 • Трговците кои ги оценуваат и споредуваат брокери кои би сакале да ги истражат условите за тргување на XM во средина без ризик, и
 • Трговците кои сакаат да ги тестираат своите стратегии за тргување во имитирана средина за тргување во живо без да го ризикуваат својот капитал.

Пријавувањето на демо сметката на XM е целосно дигитализирано и без проблеми. Тоа може да се направи во рок од неколку минути и штом трговецот е регистриран, демо-тргувањето може да започне откако ќе се инсталираат платформите за тргување MetaTrader 4 или MetaTrader 5 на која било

 • Десктоп компјутери што користат Linux, Windows или MacOS или
 • Мобилните уреди како таблети и паметни телефони работат со оперативни системи Андроид или iOS.

Алтернативно, трговците можат лесно да пристапат до платформите за тргување од нивниот веб-прелистувач и да ги користат нивните ингеренции за да се пријават на нивната демо сметка на XM користејќи која било од платформите за тргување.
Левериџ

Кај XM клиентите имаат флексибилност да тргуваат со користење на истите барања за маржа и потпора од 1:1 до 1000:1.

Барањата за маржа и потпора на XM се засноваат на вкупниот капитал во вашата сметка(и) како што е опишано подолу:

Левериџ Вкупен капитал
1:1 до 1000:1 5 - 40.000 долари
1:1 до 500:1 $40.001 - $80.000
1:1 до 200:1 $80.001 - $200.000
1:1 до 100:1 200.001 $ +

Преглед на XM

Пазарен инструмент

Севкупно, има повеќе од 1000 различни CFD понудени од XM. Понудени се повеќе од 55 валутни парови со вкупно над 1000+ пазари за тргување и тие не нудат никакви ЕТФ производи.

Преглед на XM

Платформи за тргување

Преглед на XM

Кога станува збор за платформите за тргување, XM ги нуди популарните платформи MetaTrader 4 (MT4) и MetaTrader 5 (MT5). Овие платформи се широко признати во индустријата за нивните напредни способности за графирање, алатки за техничка анализа и карактеристики за автоматско тргување. Трговците можат да пристапат до нивните сметки и да тргуваат на овие платформи преку десктоп апликации, веб-прелистувачи и мобилни уреди.

 • XM MetaTrader 4 (MT4) платформа

Платформата MT4 на XM стои како доказ за непречено извршување на тргувањето. Нудејќи разновиден опсег на инструменти од над 1000 опции, им овозможува на трговците да истражуваат валути, CFD и фјучерси. Трговците имаат корист од унифициран пристап до повеќе платформи со едно најавување, конкурентни размери до 0 точки и целосна функционалност на експертски советник (EA) за автоматско тргување.

 • XM MetaTrader 4 (MT4) WebTrader

Достапен преку веб-прелистувачи, MT4 WebTrader ја подобрува удобноста. Трговците можат да извршуваат инстант нарачки, да вршат анализа во реално време и да имаат корист од синхронизацијата на сметките на различни платформи. Платформата поддржува повеќе јазици, поттикнувајќи ја инклузивноста.

 • XM MetaTrader 5 (MT5) платформа

Надоврзувајќи се на успехот на MT4, XM ја воведува платформата MT5, која може да се пофали со преку 1000 инструменти, вклучувајќи залихи CFD, индекси и благородни метали. Со унифициран пристап до повеќе платформи, конкурентни распространувања и напредни алатки за техничка анализа, MT5 стои како разноврсна платформа со повеќе средства.

 • XM MetaTrader 5 (MT5) WebTrader

MT5 WebTrader ја надополнува верзијата за преземање, нудејќи пристапност без инсталација на софтвер. Трговците можат да извршуваат инстант нарачки, да пристапуваат до цитати во реално време и беспрекорно да ги синхронизираат сметките низ платформите.

 • XM мобилни платформи за тргување: MT4 и MT5 апликации

Препознавајќи ја важноста на мобилното тргување, XM обезбедува апликации за уреди со Android и iPhone компатибилни и со MT4 и MT5. Трговците уживаат пристап до сметката, цитати во реално време, интерактивни графикони и функции за управување со сметки, обезбедувајќи сеопфатно тргувачко искуство.

 • Сопствена мобилна апликација на XM

Посебната мобилна апликација на XM нуди уникатни функции, вклучувајќи пристап до над 1000 инструменти, моментално извршување на нарачките без повторни понуди, опции за прилагодување на сметката и напредни графикони со над 90 индикатори. Компатибилен и со MT4 и MT5, тој им овозможува на трговците приспособено и флексибилно искуство за тргување со мобилни телефони.

Како заклучок, пакетот платформи за тргување на XM ги задоволува различните потреби на трговците, обезбедувајќи напредни функции, конкурентни размери и беспрекорна интеграција на десктоп, веб и мобилни уреди. Посветеноста на пристапноста, практичноста и иновативноста ја зацврстува позицијата на XM како посредник посветен на обезбедување на сеопфатно и моќно трговско искуство.


Депозити и повлекувања

Трансакцијата на средства во XM се управува и на начин ориентиран кон клиентите, а трговците имаат избор на повеќе начини на плаќање поддржани во сите земји. Различни опции за плаќање, вклучително и најчесто користените, исто така XM повторно се грижеше за удобноста на клиентите и воведе опција за локален банкарски трансфер, која овозможува финансирање на сметката преку локални банки и валута без трошоци за конверзија.

XM нуди широк спектар на опции за плаќање за депозит/повлекување:

 • Кредитни/дебитни картички, Skrill, Neteller, меѓународен банкарски трансфер, онлајн банкарски трансфер, Perfect money, Apple pay, Google pay, ...
Добрите Конс
 • Брзи дигитални депозити, вклучувајќи Neteller, WebMoney и кредитни картички
 • 5$ како прв депозит
 • Основни валути на повеќе сметки
 • 0$ депозити и бесплатни повлекувања
 • Барањата за повлекување траат до 3 дена
 • Никој

Поддршка за корисници

Што се однесува до корисничката поддршка и услуга, како што гледаме XM глобално ги покрива потребите за тргување додека тимот за услуги на клиентите е достапен на меѓународни локации и зборува повеќе од 25 јазици, вклучувајќи кинески, руски, хинди, арапски, португалски, тајландски, тагалог и повеќе јазици.

Услугата за клиенти е достапна за вашите грижи и одговори или преку е-пошта, телефон или разговор во живо. Исто така, откривме дека услугата е со добар квалитет со сигурни одговори, што повторно ја потврдува политиката на XM ориентирана кон клиентите.

Преглед на XM

Истражувачко образование

Постои библиотека со бесплатни едукативни материјали за корисниците на XM, вклучувајќи неделни интерактивни вебинари и видео упатства. Тие секогаш ги имаат најновите вести од светот на девизниот курс, како и обезбедуваат редовни анализи на пазарот од тимот на експерти на платформата. Тие исто така имаат низа алатки и калкулатори кои обезбедуваат се што му е потребно на трговецот кога прави одредени пресметки.
Преглед на XM

Заклучок

Генерално, XM се смета за безбеден, доверлив брокер. Тие имаат разновидна понуда на инструменти, што одговара на потребите на нивните корисници на соодветен начин. XM нуди вкупно четири различни типови сметки, од кои секоја се состои од различни функции што може да ги понуди.

Тие имаат широк опсег за едукација, вклучувајќи бесплатни неделни вебинари кои се интерактивни. Тоа е идеално место за учење за трговци почетници и со три различни типови сметки, тие се грижат за сите видови трговци во зависност од тоа кои можат да бидат нивните специфични потреби.

XM може накратко да се опише како вредна компанија за потенцијални трговци, трговци на мало, искусни трговци или професионални трговци, знаејќи дека тие пристапуваат кон вашите потреби отворено кон културната, националната, етничката и верската различност.

Ако барате платформа која е лесна и едноставна за користење и која се грижи за нивните корисници, XM би можел да биде вистинската опција за вас.

Thank you for rating.