Како да се регистрирате и да се повлечете на XM

Како да се регистрирате и да се повлечете на XM


Како да регистрирате XM сметка

Како да се регистрирате


1. Одете на страницата за регистрација

Прво мора да пристапите до порталот за брокер XM, каде што можете да го најдете копчето за креирање сметка.

Како што можете да видите во централниот дел на страницата има зелено копче за креирање сметка.

Отворањето на сметката е потполно бесплатно.
Како да се регистрирате и да се повлечете на XM
Можеби ќе бидат потребни само 2 минути за да се заврши онлајн регистрацијата со XM.


2. Пополнете ги бараните полиња

Таму ќе треба да го пополните формуларот со потребните информации како подолу.
Како да се регистрирате и да се повлечете на XM
 • Име и презиме
  • Тие се прикажани во вашиот документ за идентификација.
 • земја на престој
  • Земјата во која живеете може да влијае на типовите сметки, промоциите и другите детали за услугите достапни за вас. Овде, можете да ја изберете земјата во која моментално живеете.
 • префериран јазик
  • Јазичната претпочитаност може да се промени и подоцна. Со избирање на вашиот мајчин јазик, ќе ве контактираат персоналот за поддршка што го зборува вашиот јазик.
 • Телефонски број
  • Можеби нема да треба да телефонирате до XM, но тие може да се јават во некои случаи.
 • И-мејл адреса
  • Погрижете се да ја напишете точната адреса на е-пошта. По завршувањето на регистрацијата, за сите комуникации и најавувања ќе биде потребна вашата е-пошта.

Забележете: Дозволена е само една адреса за е-пошта по клиент.

Во XM можете да отворите повеќе сметки користејќи ја истата адреса на е-пошта. Не се дозволени повеќе адреси на е-пошта по клиент.

Ако сте постоечка сметка на XM Real и сакате да отворите дополнителна сметка, мора да ја користите истата адреса на е-пошта веќе регистрирана со вашата друга сметка(и) на XM Real.

Ако сте нов клиент на XM, погрижете се да се регистрирате со една адреса на е-пошта бидејќи не дозволуваме различна адреса на е-пошта за секоја сметка што ја отворате.3. Изберете го типот на вашата сметка

Пред да продолжите на следниот чекор, мора да изберете Тип на платформа за тргување. Можете исто така да изберете платформи MT4 (MetaTrader4) или MT5 (MetaTrader5).
Како да се регистрирате и да се повлечете на XM
И типот на сметката што сакате да ја користите со XM. XM главно нуди стандардна, микро, XM ултра ниска сметка и сметка за акции.
Како да се регистрирате и да се повлечете на XM
По регистрацијата, можете да отворите и повеќе трговски сметки од различни типови сметки.


4. Се согласувате со Условите и правилата

Откако ќе ги пополните сите празни места, на крај треба да кликнете во полињата и притиснете „ПРОДОЈДЕТЕ НА ЧЕКОР 2“ како подолу
Како да се регистрирате и да се повлечете на XM
На следната страница, вие ќе треба да пополните некои повеќе детали за себе и знаењето за инвестирање.
Како да се регистрирате и да се повлечете на XM
Како да се регистрирате и да се повлечете на XM
Полето за лозинка на сметката треба да се состои од три типа знаци: мали букви, големи букви и бројки.
Како да се регистрирате и да се повлечете на XM
Откако ќе ги пополните сите празни места, на крај треба да се согласите со условите, кликнете во полињата и притиснете „ОТВОРИ ВИСТИНСКА СМЕТКА“ како

погоре
Како да се регистрирате и да се повлечете на XM
. ќе добиете е-пошта како онаа што можете да ја видите на следната слика. Овде, ќе треба да ја активирате сметката со притискање на местото каде што пишува „ Потврди ја адресата на е-пошта “. Со ова конечно се активира демо сметката.
Како да се регистрирате и да се повлечете на XM
По потврдата на е-поштата и сметката, ќе се отвори ново јазиче на прелистувачот со информации за добредојде. Идентификацискиот или корисничкиот број што можете да го користите на платформата MT4 или Webtrader е исто така обезбеден.
Како да се регистрирате и да се повлечете на XM
Вратете се во вашето поштенско сандаче, ќе добиете детали за најава за вашата сметка.
Како да се регистрирате и да се повлечете на XM
Треба да се запомни дека за верзијата на Metatrader MT5 или Webtrader MT5 процесот на отворање и верификација на сметката е сосема ист.

Како да депонирате пари

Што е сметка за тргување со повеќе средства?

Сметката за тргување со повеќе средства во XM е сметка која работи слично како вашата банкарска сметка, но со таа разлика што се издава со цел за тргување со валути, CFD со берзански индекси, CFD на акции, како и CFD за метали и енергии.

Сметките за тргување со повеќе средства во XM може да се отворат во Micro, Standard или XM Ultra Low формати како што можете да видите во табелата погоре.

Ве молиме имајте предвид дека тргувањето со повеќе средства е достапно само на сметките на MT5, што исто така ви овозможува пристап до XM WebTrader.

Накратко, вашата сметка за тргување со повеќе средства вклучува

1. Пристап до областа за членови на XM
2. Пристап до соодветната платформа(и)
3. Пристап до XM WebTrader

Слично на вашата банка, штом ќе регистрирате трговска сметка со повеќе средства кај XM за прв пат, од вас ќе биде побарано да поминете низ едноставен процес KYC (Познајте го вашиот клиент), кој ќе му овозможи на XM да се увери дека личните податоци што ги доставените се точни и гарантираат безбедност на вашите средства и детали за вашата сметка. Имајте предвид дека ако веќе одржувате друга XM сметка, нема да морате да поминувате низ процесот на валидација на KYC бидејќи нашиот систем автоматски ќе ги идентификува вашите податоци.

Со отворање на сметка за тргување, автоматски ќе ви бидат испратени по е-пошта вашите детали за најава што ќе ви овозможат пристап до XM Членови област.

Областа членови на XM е местото каде што ќе управувате со функциите на вашата сметка, вклучувајќи депонирање или повлекување средства, прегледување и барање уникатни промоции, проверка на статусот на вашата лојалност, проверка на вашите отворени позиции, менување на потпора, пристап до поддршка и пристап до понудените алатки за тргување од XM.

Нашите понуди во областа на членовите на клиентите се обезбедуваат и постојано се збогатуваат со се повеќе и повеќе функционалности, овозможувајќи им на нашите клиенти сè поголема флексибилност да вршат промени или дополнувања на нивните сметки во секое време, без да им треба помош од нивните лични менаџери на сметки.

Деталите за најавување на вашата сметка за тргување со повеќе средства ќе одговараат на најавување на платформата за тргување што одговара на вашиот тип на сметка, и на крајот ќе ги извршувате вашите занаети. Сите депозити и/или повлекувања или други промени во поставките што ги правите од областа за членови на XM ќе се одразат на вашата соодветна платформа за тргување.

Најчесто поставувани прашања


Кој треба да избере MT4?

MT4 е претходник на платформата за тргување MT5. Во XM, платформата MT4 овозможува тргување со валути, CFD на берзански индекси, како и CFD на злато и нафта, но не нуди тргување со берзански CFD. Нашите клиенти кои не сакаат да отворат MT5 трговска сметка можат да продолжат да ги користат нивните MT4 сметки и да отворат дополнителна MT5 сметка во секое време.

Пристапот до платформата MT4 е достапен за Micro, Standard или XM Ultra Low според табелата погоре.


Кој треба да избере MT5?

Клиентите кои ја избираат платформата MT5 имаат пристап до широк спектар на инструменти кои се движат од валути, берзански индекси CFD, злато и нафта CFD, како и акционерски CFD.

Деталите за најавување на MT5, исто така, ќе ви овозможат пристап до XM WebTrader, покрај работната површина (за преземање) MT5 и придружните апликации.

Пристапот до платформата MT5 е достапен за Micro, Standard или XM Ultra Low како што е прикажано во табелата погоре.


Кои типови на трговски сметки ги нудите?

 • МИКРО : 1 микро лот е 1.000 единици од основната валута
 • СТАНДАРД : 1 стандарден лот е 100.000 единици од основната валута
 • Ултра низок микро: 1 микро лот е 1.000 единици од основната валута
 • Ултра низок стандард: 1 стандарден лот е 100.000 единици од основната валута
 • Swap Free Micro: 1 микро лот е 1.000 единици од основната валута
 • Swap Free Standard: 1 стандарден лот е 100.000 единици од основната валута


Кои се трговските сметки за XM Swap Free?

Со сметките XM Swap Free, клиентите можат да тргуваат без замена или надоместоци за превртување за одржување позиции отворени преку ноќ. XM Swap Free Micro и XM Swap Free Standard сметките обезбедуваат тргување без замена, со распон до 1 пип, во девизен курс, злато, сребро, како и во идни CFD за стоки, благородни метали, енергии и индекси.

Колку долго можам да користам демо сметка?

На XM демо сметките немаат датум на истекување и затоа можете да ги користите онолку долго колку што сакате. Демо сметките кои се неактивни подолго од 90 дена од последното најавување ќе бидат затворени. Сепак, можете да отворите нова демо сметка во секое време. Имајте предвид дека се дозволени најмногу 5 активни демо сметки.

Како да повлечете средства од XM

Повлекувањето од XM Broker е многу едноставно, комплетно во рок од 1 минута!

Нудиме широк опсег на опции за плаќање за депозити/повлекувања: со повеќе кредитни картички, повеќе електронски начини на плаќање, банкарски трансфер, локален банкарски трансфер и други начини на плаќање.


Како да се повлечете


1/ Кликнете на копчето „Повлекување“ на страницата „Моја сметка“

Откако ќе се најавите на сметката на My XM Group, кликнете „Повлекување“ во менито.
Како да се регистрирате и да се повлечете на XM

2/ Изберете Опции за повлекување

Ве молиме имајте предвид следново:

 • Силно предлагаме да поднесете барања за повлекување откако ќе ги затворите вашите позиции.
 • Ве молиме имајте предвид дека XM прифаќа барања за повлекување за тргување сметки со отворени позиции; сепак, за да се осигура безбедноста на занаетите на нашите клиенти, се применуваат следниве ограничувања:

а) Барањата кои би предизвикале пад на нивото на маржа под 150% нема да бидат прифатени од понеделник 01:00 до петок 23:50 GMT+2 (важи DST).
б) Барањата кои би можеле да предизвикаат пад на нивото на маржа под 400% нема да бидат прифатени за време на викендите, од петок 23:50 до понеделник 01:00 GMT+2 (важи DST).

 • Ве молиме имајте предвид дека секое повлекување на средства од вашата трговска сметка ќе резултира со пропорционално отстранување на вашиот бонус за тргување.
Како да се регистрирате и да се повлечете на XM
Кредитните/дебитните картички може да се подигнат до износот на депозитот.

По повлекувањето до депонираниот износ, можете да изберете да го повлечете преостанатиот износ користејќи кој метод сакате.

На пример: сте депонирале 1000 УСД на вашата кредитна картичка и остварувате добивка од 1000 УСД по тргувањето. Ако сакате да повлечете пари, треба да повлечете 1000 УСД или износот депониран со кредитна картичка, а останатите 1000 УСД можете да ги повлечете на други начини.
Методи на депозит Можни методи за повлекување
Кредитна/дебитна картичка Повлекувањата ќе се обработат до износот депониран со кредитна/дебитна картичка.
Преостанатиот износ може да се повлече преку други методи
NETELLER/ Skrill/ WebMoney Изберете го вашиот начин на повлекување, освен кредитна или дебитна картичка.
Банкарски трансфер Изберете го вашиот начин на повлекување, освен кредитна или дебитна картичка.

3/ Внесете ја сумата што сакате да ја повлечете и поднесете барање

На пример: избравте „Банкарски трансфер“, потоа изберете Име на банката, внесете го бројот на банкарска сметка и износот што сакате да го повлечете.

Кликнете „Да“ за да се согласите со претпочитаната процедура за повлекување, а потоа кликнете „Барање“.
Како да се регистрирате и да се повлечете на XM
Така, барањето за повлекување е поднесено.

Износот за повлекување автоматски ќе се одземе од вашата трговска сметка. Барањата за повлекување од XM Group ќе бидат обработени во рок од 24 часа (освен сабота, недела и државни празници)
Методи на повлекување Надоместоци за повлекување Минимален износ за повлекување Време на обработка
Кредитна/дебитна картичка Бесплатно 5 УСД ~ 2-5 работни дена
NETELLER/ Skrill/ WebMoney Бесплатно 5 УСД ~ 24 работни часови
Банкарски трансфер XM ги покрива сите трошоци за трансфер 200 американски долари ~ 2-5 работни дена
Што се однесува до кредитните картички и дебитните картички, бидејќи рефундирањето го вршат компаниите за картички, дури и ако XM Group го заврши барањето за повлекување во рок од 24 часа , може да потрае неколку недели до еден месец за да се заврши процесот. Затоа, се препорачува да го повлечете средствата навремено.

Одрекувања

од одговорност XMP (бонус) што е откупен ќе биде целосно отстранет дури и ако повлечете само 1 УСД


Во XM, клиентот може да отвори до 8 сметки.

Затоа, можно е да се спречи отстранувањето на целиот XMP (бонус) со отворање на друга сметка, префрлање на износот на инвестицијата на оваа сметка и користење за повлекување пари.


Кои опции за плаќање ги имам за да повлечам пари?

Нудиме широк опсег на опции за плаќање за депозити/повлекувања: со повеќе кредитни картички, повеќе електронски начини на плаќање, банкарски трансфер, локален банкарски трансфер и други начини на плаќање.

Веднаш штом ќе отворите трговска сметка, можете да се најавите во нашата област на членови, да изберете начин на плаќање по ваш избор на страниците Депозити/повлекување и да ги следите дадените упатства.

Најчесто поставувани прашања


Која е минималната и максималната сума што можам да ја повлечам?

Минималниот износ за повлекување е 5 УСД (или еквивалентна деноминација) за повеќе начини на плаќање поддржани во сите земји. Сепак, износот варира во зависност од начинот на плаќање што ќе го изберете и статусот на валидација на вашата трговска сметка. Можете да прочитате повеќе детали за процесот на депонирање и повлекување во Членската област.


Која е постапката за приоритет на повлекување?

Со цел да се заштитат сите страни од измама и да се минимизира можноста за перење пари и/или финансирање тероризам, XM ќе обработува само повлекување/рефундирање назад до изворот на оригиналниот депозит според Постапката за приоритет за повлекување подолу:
 • Повлекување кредитни/дебитни картички. Доставените барања за повлекување, без оглед на избраниот начин на повлекување, ќе се обработуваат преку овој канал до вкупниот износ депониран со овој метод.
 • Повлекување на е-паричник. Враќањето/повлекувањето на е-паричник ќе се обработи откако сите депозити на кредитни/дебитни картички ќе бидат целосно вратени.
 • Други методи. Сите други методи како што се повлекување на банкарски жици ќе се користат откако депозитите направени со горенаведените два методи се целосно исцрпени.

Сите барања за повлекување ќе бидат завршени во рок од 24 работни часа; сепак сите поднесени барања за повлекување веднаш ќе се одразат на трговската сметка на клиентите како повлекувања што чекаат. Во случај клиентот да избере неточен метод за повлекување, барањето на клиентите ќе се обработи според Постапката за приоритет на повлекување опишана погоре.

Сите барања за повлекување на клиентите ќе се обработуваат во валутата во која првично е направен депозитот. Доколку валутата на депозитот се разликува од валутата за пренос, износот на трансферот ќе се конвертира од XM во валута за пренос по преовладувачкиот девизен курс.


Дали има такси за повлекување?

Ние не наплаќаме никакви надоместоци за нашите опции за депозит/повлекување. На пример, ако депонирате 100 УСД од Skrill, а потоа повлечете 100 УСД, ќе го видите целосниот износ од 100 УСД на вашата сметка на Skrill бидејќи ние ги покриваме сите такси за трансакции на двата начина за вас.

Ова исто така важи и за сите депозити на кредитни/дебитни картички. За депозити/повлекувања преку меѓународен банкарски трансфер, XM ги покрива сите надоместоци за трансфер наметнати од нашите банки, со исклучок на депозити во износ од помалку од 200 УСД (или еквивалентна деноминација).


Ако подигнам пари од мојата сметка, дали можам да ја повлечам и добивката остварена со бонусот? Може ли да го повлечам бонусот во која било фаза?

Бонусот е само за трговски цели и не може да се повлече. Ви ја нудиме сумата на бонус за да ви помогнеме да отворите поголеми позиции и да ви овозможиме да ги држите вашите позиции отворени подолг период. Сите профити направени со бонусот може да се повлечат во секое време.
Thank you for rating.