Како да направите депозит во XM Тајланд

Како да направите депозит во XM Тајланд


Како да депонирате пари во XM

На трговските сметки на XM, постојат различни начини да се направи депозит.

Во оваа статија, ќе ви покажеме како да направите депозит на трговските сметки на XM со користење на кредитни/дебитни картички, онлајн банкарски трансфер, електронски плаќања.


Кредитни/дебитни картички

Депонирање на работната површина

За да направите депозит на трговската сметка на XM, ве молиме следете ги упатствата подолу.

1. Најавете се на XM

Притиснете „ Најава за членови “.
Како да направите депозит во XM Тајланд
Внесете ги вашите MT4/MT5 ID и лозинка, притиснете „Login“.
Како да направите депозит во XM Тајланд


2. Изберете го начинот на депозит „Кредитни/дебитни картички“

Методи на депозит Време на обработка Надоместоци за депозити
Кредитни/дебитни картички
Веднаш Бесплатно

Како да направите депозит во XM Тајланд

Како да направите депозит во XM Тајланд

ЗАБЕЛЕШКА : Пред да продолжите со депозит преку кредитна/дебитна картичка, ве молиме забележете го следново:

  • Проверете дали сите плаќања се направени од сметка регистрирана на исто име како и вашата XM сметка.
  • Сите повлекувања, со исклучок на добивката, може да се вратат само на кредитната/дебитната картичка од која е инициран депозитот, до депонираниот износ.
  • XM не наплаќа никакви провизии или надоместоци за депозити преку кредитни/дебитни картички.
  • Со поднесување барање за депозит, вие се согласувате вашите податоци да бидат споделени со трети страни, вклучително и даватели на платежни услуги, банки, шеми со картички, регулатори, органи за спроведување на законот, владини агенции, референтни бироа за кредити и други страни за кои сметаме дека се неопходни за обработка на вашето плаќање и/ или потврдете го вашиот идентитет.


3. Внесете го износот на депозитот и кликнете „Депозит“
Како да направите депозит во XM Тајланд
4. Потврдете го ID на сметката и износот на депозитот

Кликнете на „Потврди“ за да продолжите.
Како да направите депозит во XM Тајланд
5. Внесете ги сите потребни информации за да го завршите депозитот

Кликнете на „Плати сега“
Како да направите депозит во XM Тајланд
Износот на депозитот веднаш ќе се одрази на вашата трговска сметка.

Дали имате проблеми со депонирање на XM MT4 или MT5?

Контактирајте со нивниот тим за поддршка на Livechat. Тие се достапни 24/7.

Депозит на мобилен телефон


1/ Кликнете на копчето „Депозит“ од менито

Откако ќе се најавите на официјалната сметка на „Моја сметка на XM Group “, кликнете на копчето „Депозит“ на менито од левата страна на екранот
Како да направите депозит во XM Тајланд
2/ Изберете начин на плаќање на депозит

Кредитните/дебитни картички се препорачува плаќање за депонирајте затоа што е едноставно и овозможува брзо депонирање 3/ Внесете го износот што сакате да го депонирате Користете ја вашата регистрирана валута кога отворатесметка. Ако сте избрале валута за тргување е УСД, тогаш внесете го износот на депозитот во УСД. и износот на пари потребни за депонирање, внесете го износот што сакате да го депонирате на вашата сметка, кликнете „Депозит“ и ќе бидете пренасочени на возраста за плаќање. 4. Потврдете го ID на сметката и износот на депозитот
Како да направите депозит во XM Тајланд

Како да направите депозит во XM Тајланд


Ако информациите се точни, кликнете на копчето „Потврди“.
Како да направите депозит во XM Тајланд

5/ Внесете информации за кредитни/дебитни картички

Внесете ги информациите за вашите кредитни/дебитни картички бидејќи системот автоматски ќе ве упати на страницата за внесување информации за картичката.

Ако вашата картичка била претходно наплатена, некои информации требало претходно да бидат внесени. Потврдете ги информациите како датум на истекување, ...проверете дали сите информации се точни.
Како да направите депозит во XM Тајланд
Откако ќе се пополнат информациите, кликнете на копчето „ Депозит “ ќе се појави порака „почекајте додека ја обработуваме вашата уплата“.

Ве молиме не кликнете на копчето Врати се назад на прелистувачот додека се обработува плаќањето.

Тогаш процесот е завршен.

Начините на депозит, освен плаќањето со кредитни/дебитни картички, нема да се одразат веднаш.

Ако плаќањето не се рефлектира на сметката, ве молиме контактирајте го тимот за поддршка во XM Group доколку плаќањето не се рефлектира на сметката.

Дополнително, ако вашата сметка е депонирана од странска земја различна од вашата регистрирана адреса на постојан жител, ќе треба да прикачите лист со детали за кредитни/дебитни картички и слика од кредитни/дебитни картички на тимот за поддршка од безбедносни причини

Ве молиме имајте предвид дека горенаведените одредби ќе се применуваат во случај на кредитни/дебитни картички издадени во странска земја или кога патувате во странство.


Електронски плаќања

За да направите депозит на трговската сметка на XM, ве молиме следете ги упатствата подолу.

1. Најавете се на XM

Притиснете „ Најава за членови “.
Како да направите депозит во XM Тајланд
Внесете ги вашите MT4/MT5 ID и лозинка, притиснете „Login“.
Како да направите депозит во XM Тајланд


2. Изберете ги методите за депонирање што сакате да ги депонирате, на пример: Skrill

Методи на депозит Време на обработка Надоместоци за депозити
Електронски плаќања Веднаш ~ во рок од 1 час XM нема да го добие целиот износ што го депониравте бидејќи Skrill наплаќа такси за обработка на вашата трансакција. Сепак, XM ќе го покрие салдото на сите надоместоци што ги наплаќа Skrill, кредитирајќи ја вашата сметка со соодветниот износ.

Како да направите депозит во XM Тајланд

Како да направите депозит во XM Тајланд

ЗАБЕЛЕШКА : Пред да продолжите со депозит преку Skrill, ве молиме имајте го следново:

  • Проверете дали сите плаќања се направени од сметка регистрирана на исто име како и вашата XM сметка.
  • Ако немате сметка со Skrill и сакате да се регистрирате или да дознаете повеќе, ве молиме користете ја оваа врска www.skrill.com.
  • Со поднесување барање за депозит, вие се согласувате вашите податоци да бидат споделени со трети страни, вклучително и даватели на платежни услуги, банки, шеми со картички, регулатори, органи за спроведување на законот, владини агенции, референтни бироа за кредити и други страни за кои сметаме дека се неопходни за обработка на вашето плаќање и/ или потврдете го вашиот идентитет.


3. Внесете ја сметката на Skrill, износот на депозит и кликнете на „Депозит“
Како да направите депозит во XM Тајланд
4. Потврдете го ID на сметката, сметката на Skrill и износот на депозитот

Кликнете на „Потврди“ за да продолжите.
Како да направите депозит во XM Тајланд
5. Внесете ги сите потребни информации за да го завршите депозитот

Како да направите депозит во XM Тајланд

Онлајн банкарски трансфер

За да направите депозит на трговската сметка на XM, ве молиме следете ги упатствата подолу.

1. Најавете се на XM

Притиснете „ Најава за членови “.
Како да направите депозит во XM Тајланд
Внесете ги вашите MT4/MT5 ID и лозинка, притиснете „Login“.
Како да направите депозит во XM Тајланд


2. Изберете го начинот на депозит „Онлајн банкарски трансфер“

Методи на депозит Време на обработка Надоместоци за депозити
Онлајн банкарски трансфер 3-5 работни дена Бесплатно

Како да направите депозит во XM Тајланд

Како да направите депозит во XM Тајланд

ЗАБЕЛЕШКА : Пред да продолжите со депозит преку онлајн банкарски трансфер, ве молиме забележете го следново:

  • Проверете дали сите плаќања се направени од сметка регистрирана на исто име како и вашата XM сметка.
  • XM не наплатува никакви провизии или надоместоци за депозити преку онлајн банкарство.
  • Со поднесување барање за депозит, вие се согласувате вашите податоци да бидат споделени со трети страни, вклучително и даватели на платежни услуги, банки, шеми со картички, регулатори, органи за спроведување на законот, владини агенции, референтни бироа за кредити и други страни за кои сметаме дека се неопходни за обработка на вашето плаќање и/ или потврдете го вашиот идентитет.


3. Изберете го името на банката, внесете го износот на депозитот и кликнете „Депозит“
Како да направите депозит во XM Тајланд
4. Потврдете го ID на сметката и износот на депозитот

Кликнете на „Потврди“ за да продолжите.
Како да направите депозит во XM Тајланд
5. Внесете ги сите потребни информации за да го завршите депозитот

ЧПП за депозит на XM


Кои опции за плаќање треба да ги депонирам/повлечам пари?

Нудиме широк опсег на опции за плаќање за депозити/повлекувања: со повеќе кредитни картички, повеќе електронски начини на плаќање, банкарски трансфер, локален банкарски трансфер и други начини на плаќање.

Веднаш штом ќе отворите трговска сметка, можете да се најавите во нашата област на членови, да изберете начин на плаќање по ваш избор на страниците Депозити/повлекување и да ги следите дадените упатства.


Во кои валути можам да уплатам пари на мојата трговска сметка?

Можете да депонирате пари во која било валута и тие автоматски ќе се претворат во основната валута на вашата сметка, според XM што преовладува меѓубанкарска цена.

Која е минималната и максималната сума што можам да ја депонирам/повлечам?

Минималниот износ на депозит/повлекување е 5 УСД (или еквивалентна деноминација) за повеќе начини на плаќање поддржани во сите земји. Сепак, износот варира во зависност од начинот на плаќање што ќе го изберете и статусот на валидација на вашата трговска сметка. Можете да прочитате повеќе детали за процесот на депонирање и повлекување во Членската област.

Колку време ми е потребно средствата да стигнат до мојата банкарска сметка?

Зависи од земјата во која се испраќаат парите. Стандардна банкарска жица во ЕУ трае 3 работни дена. Банкарските жици во некои земји може да потраат до 5 работни дена.

Колку долго трае депозитот/повлекувањето со кредитна картичка, е-паричник или кој било друг начин на плаќање?

Сите депозити се инстант, освен банкарскиот трансфер. Сите повлекувања се обработуваат од нашата задна канцеларија за 24 часа во работните денови.


Дали има такси за депозит/повлекување?

Ние не наплаќаме никакви надоместоци за нашите опции за депозит/повлекување. На пример, ако депонирате 100 УСД од Skrill, а потоа повлечете 100 УСД, ќе го видите целосниот износ од 100 УСД на вашата сметка на Skrill бидејќи ние ги покриваме сите такси за трансакции на двата начина за вас.

Ова исто така важи и за сите депозити на кредитни/дебитни картички. За депозити/повлекувања преку меѓународен банкарски трансфер, XM ги покрива сите надоместоци за трансфер наметнати од нашите банки, со исклучок на депозити во износ од помалку од 200 УСД (или еквивалентна деноминација).

Ако депонирам средства преку е-паричник, дали можам да повлечам пари на мојата кредитна картичка?

За да ги заштитиме сите страни од измама и во согласност со важечките закони и прописи за спречување и сузбивање на перење пари, политиката на нашата компанија е да ги врати средствата на клиентите на потеклото на овие средства, и како такво повлекувањето ќе биде вратено на вашата електронска пошта - сметка на паричник. Ова се однесува на сите начини на повлекување, а повлекувањето треба да се врати на изворот на депозитот на средствата.

Thank you for rating.